2016. szeptember 13., kedd

HOGYAN: 4 biztos jel, hogy azonnal ott kell hagynod!

Otthagyjam vagy ne hagyjam, az itt a kérdés!

Aki szereti a társát, de azt is pontosan tudja, hogy valami nem stimmel a kapcsolatukban, sokszor évekig képes "belebetonozódni" a helyzetbe. Íme 4 biztos jel, hogy jobb lesz szakítani és elmenni, erősebben fogalmazva: azonnal ott kell hagynod őt!

1. Érzelmileg bántod
(még rosszabb, fizikailag). Az érzelmi bántalmazás nők részéről is jellemző, a fizikai főleg a férfiaknál fordul elő. Persze, nem kell a legrosszabbig elmenni. Figyeld magad: mit hoz ki belőled a másik? A legjobb önmagadat vagy egy idegroncsot? Ha utóbbit, akkor nézzen ki bármilyen jól is papíron az illető, jobb, ha otthagyod - az ő érdekében is.

Érzelmi bántalmazás alatt a következőket értjük: "a másik személy lekicsinylése, sértegetése gúnyolódás, nevetségessé tevés (például a nő külseje, vallása vagy faji hovatartozása miatt) bántalmazással, veréssel való fenyegetés gyerekek elvételével, öngyilkossággal való fenyegetés. A bántalmazott kinevetése, kigúnyolása, nevetségessé tételétől rövid út vezet a mindennapi, állandó verbális támadásokig, folytonos káromkodásig, az áldozat szidalmazásáig, megszégyenítéséig, emberi méltóságának eltiprásáig. A gyűlölettel teli beszéd, kiabálás, továbbá a non-verbális fenyegetések (támadó mimika, agresszív gesztusok, félelemkeltő testhelyzetek) mind előfordulhatnak a családon belüli erőszak esetkörében." (Forrás: Sorsunk-jövőnk.hu)
2. Ő bánt téged.
Minden fizikai bántalmazás előtt vannak jelek, az első lépcső az érzelmi bántalmazás. Figyeld ezeket a jeleket. Ha bánt téged verbálisan vagy fizikailag, azonnal hagyd ott! Kutyából nem lesz szalonna, és felejtsd el a "de amikor nem iszik, olyan rendes ember" típusú szólamokat. A bántalmazás nem korfüggő, fiataloknál is előfordul (lásd Rihanna esete).

3. Érzelmileg nem vagy elérhető.
Úgy mentél bele a kapcsolatba, hogy "kutyaharapást szőrivel" alapon majd jól elfelejted az új pároddal a régit. Rossz ötlet. Ha még mindig az előzőn siránkozol és csak rá tudsz gondolni, akkor nem kell ahhoz nagy jóstehetség, hogy belásd: nem fog működni. Olyan is van, hogy a másik nem elérhető érzelmileg, erre vannak jelek.

4. Nem vagy boldog. Állandóan veszekedtek és már régóta nem vagy boldog a kapcsolatban, még akkor sem, ha a szex egyébként nagyon jó és úgy gondolod, szerelmes vagy. A szerelem nem mindig elég, kedvelni is kell egymást. Erősít vagy gyengít az adott kapcsolat? Erre legbelül tudod a választ. Ha pedig tudod, cselekedni is tudsz aszerint.

Forrás: Habostorta.hu